A.S. Watson neemt Dirx over

 

Dirx-entreeDe verschuivingen in drogisterijland zijn nog niet voorbij. Gisteren is bekend geworden dat A.S. Watson met Dirx Drogisterijen overeenstemming heeft bereikt over een overname. Alle vijftig winkels van Dirx plus de vijf die nog geopend moeten worden, gaan na de afronding van de transactie verder onder de winkelformules van Trekpleister en Kruidvat. Alle 550 medewerkers gaan mee.

 

In reactie op de transactie zegt Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Health & Beauty Benelux: “Wij zijn zeer verheugd met deze voorgenomen overname. Door het toevoegen van deze winkels verdichten wij onze landelijke dekking, waardoor onze winkels bereikbaar worden voor nog meer consumenten. Ook de medewerkers verwelkomen wij graag in onze organisatie. De winkels zullen gaan opereren onder de vlag van Kruidvat en Trekpleister. Wij zien ernaar uit om ook hier klanten van ons voordelige aanbod te laten profiteren.”

Rik Groen, directeur Dirx Drogisterijen, laat in het persbericht weten dat de keuze eigenlijk noodzakelijk was: “Met onze ruim 50 winkels zijn wij op dit moment een te kleine speler om zelfstandig door te groeien in de markt. De verrassende aanpak en focus op lage prijzen van A.S. Watson sluit goed aan bij de Dirx mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in A.S. Watson een uitstekende partij hebben gevonden om de winkels samen met onze medewerkers succesvol voort te zetten en daarmee de werkgelegenheid te waarborgen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *