90% van de mensen met schimmelnagels heeft er meer dan één

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is voor de helft (50%) van de Nederlanders dé grootste teen-afknapper.* Ruim 66 procent van de mensen met klachten over schimmelnagels komen in het voorjaar bij de pedicurepraktijk. Op het moment dat mensen met een schimmelnagel bij de pedicurepraktijk komen, blijkt dat het in ruim 90 procent van de gevallen niet om slechts één schimmelnagel gaat. Ruim 70 procent heeft last van 2 tot 3 schimmelnagels en 22 procent van de voeten telt meer dan 4 schimmelnagels. Dit blijkt uit onderzoek van Naloc onder 468 ondervraagde pedicures in Nederland.**

Te laat aan de bel trekken
In veel gevallen blijkt dat mensen te laat beginnen met de behandeling van een schimmelnagel. Bijna een derde (32%) van de pedicures meent dat dit komt omdat mensen zich niet realiseren dat ze iets aan de schimmelnagels kunnen (laten) doen. Marieke van der Hulst van Naloc: “Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen in de omgeving te voorkomen, is het belangrijk om een schimmelnagel snel en effectief te behandelen.” Een kwart van de pedicures zegt dat mensen vaak niet weten dat de infectie zich kan uitbreiden. Schaamte over de schimmelnagels blijkt ook nog één van de redenen dat er te laat aan de bel wordt getrokken. Een kwart van de Nederlandse vrouwen zou haar voeten nooit in het openbaar durven te tonen, zonder er zeker van te zijn dat deze er goed uitzien!1

Een schimmelnagel; hoe ziet dat er eigenlijk uit?
Pedicures zien ook dat het vaak een combinatie van factoren is die ervoor zorgt dat een afspraak uitblijft of veel te laat wordt ingepland. Bijna de helft (48%) van de Nederlanders weet niet dat een schimmelinfectie aan de nagel de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen is. Ook onwetendheid speelt een rol. Zo stellen verschillende pedicures: “Mensen weten vaak niet eens dat ze een schimmelnagel hebben, omdat ze niet weten hoe deze er uitziet. Daarnaast denken mensen soms ook dat de schimmelnagel vanzelf oplost en verdwijnt”.

Over Naloc
Naloc is een effectief product met driedubbel effect: het doodt de nagelschimmel, het vermindert de verkleuring en de nagel wordt weer glad en sterk. Naloc geeft al binnen 2 weken zichtbaar resultaat en houdt de nagel gezond. Klinisch onderzoek toont aan dat 77% van de gebruikers binnen 2 weken een zichtbare verbetering ondervond van de nagels, 92% ziet verbetering na 8 weken.*** Het is makkelijk in gebruik: eenmaal per dag aanbrengen, zonder opbouwschema en vijlen is niet nodig. Naloc bevordert niet alleen het herstel en uiterlijk van schimmelnagels maar ook, als enige product voor thuisgebruik, psoriasisnagels. Meer informatie over schimmel- en psoriasisnagels en Naloc is te vinden op www.naloc.nl. Naloc is zonder recept verkrijgbaar bij adviesdrogist, apotheek, voetspecialisten en online via de website. De consumentenadviesprijs is € 27,95 (tube van 10 ml). Eén tube is voldoende voor het behandelen van drie nagels, drie maanden lang.

* Kien onderzoek heeft in opdracht van Naloc (Meda Pharma B.V.) onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, januari 2013.
** Onderzoek onder 468 pedicures door Naloc (Meda Pharma B.V.), februari 2016.
*** Faergemann J et al. Early and visible improvements after application of K101 in the appearance of nails discoloured and deformed by onychomycosis. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications, 2011; (1): 59-63. Emtestam et al, Treatment of distal subungual onychomycosis with a topical preparation of urea, propylene glycol and lactic acid: results of a 24-week, double-blind, placebo-controlled study. Mycoses. 2012 Nov;55(6):532-40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *