555 knuffels voor de kinderafdelingen van het Treant Ziekenhuis

Vrijdag 11 December heeft Saskia Maat van Drogisterij Maat de kinderafdelingen van het Treant Ziekenhuis verblijd met een flinke hoeveelheid knuffels!

Ter ere van het 12,5 jarig bestaan van Drogisterij Maat in de Rietlanden had Saskia een grote 6 weken durende knuffelspaaractie opgezet, waarbij klanten gratis knuffels konden sparen. 

Met behulp van de leveranciers; New Care, Vitalize, Pharma Nord, Perskindol, Herôme en JANZEN konden klanten snel sparen. 
Naast het sparen voor haar klanten had ze ook een doneeractie voor de kinderafdelingen van het Treant ziekenhuis op touw gezet. Per 10 verkochte producten van bovenstaande merken is een knuffel aan het ziekhuis gedoneerd en ook nog eens per 10 ingeleverde spaarkaarten een knuffel voor ziekenhuis. Klanten welke wel wilden sparen, maar zelf geen knuffel mee hoefden konden deze achterlaten in de doneerton voor het ziekenhuis.

Mede door de grote hoeveelheid knuffels welke door klanten achtergelaten is, is het zo’n enorm aantal geworden. In totaal zijn er in de 6 weken 464 knuffels bij elkaar gepaard. Tijdens de knuffelactie zijn al 55 knuffels naar het ziekenhuis gebracht zodat de kinderen in de Sinterklaastijd al met een knuffel verblijd konden worden. Het aantal heeft Saskia opgehoogd naar  555 knuffels in totaal.

Doneeractie uit het hart
Saskia is erg opgetogen over het aantal wat ze mag afleveren. Het is een actie uit het hart. Saskia weet wat een stukje troost in de vorm van een knuffel of een ander kleinigheidje voor een kind kan betekenen die in het ziekenhuis ligt, doordat ze zelf met een van haar kinderen veelvuldig in het ziekhuis is geweest. Voor een kind in het ziekenhuis geeft het extra troost tijdens het ziek zijn of vervelende behandelingen welke het moet ondergaan. Ook voor de ouders is het een troostmomentje wanneer de kinderen, naast de medische zorg een kleinigheidje krijgen vanuit het ziekenhuis.

Tijdens één van de opnames begreep Saskia dat deze kleine attenties voor de kinderen vaak voortkomen uit donaties van bedrijven. Dat heeft ze in haar achterhoofd geparkeerd met de gedachte: ‘Ooit hoop ik ook een bijdrage te kunnen leveren aan een stukje troost en een glimlach op het gezicht van kind en ouder, zoals ikzelf ook heb ervaren.’ En dat is nu werkelijkheid geworden met de 555 knuffels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *