1.200 tubes tandpasta voor Voedselbank Haaglanden


Het bestuur van de Voedselbank Haaglanden neemt op maandag 10 september aanstaande bij het distributiecentrum in Den Haag 1.200 tubes tandpasta in ontvangst. NVM-mondhygiënisten en tandpastaleveranciers Dentaid BeNeLux B.V. en Colgate-Palmolive Benelux B.V. hebben de handen ineen geslagen om het leed te verzachten van de inbraak die eind vorige maand in het distributiecentrum plaatsvond.

Persoonlijke verzorgingsmiddelen worden door de Voedselbank Haaglanden gezien als een bijzonder extraatje. En net dat extraatje verdween tijdens de inbraak eind vorige maand. NVM-mondhygiënisten besloot daarom samen met haar sponsoren in actie te komen.

“Donderdag 23 augustus was ik in mijn praktijk bezig met een behandeling toen ik op de radio hoorde dat er een inbraak was geweest, waarbij onder meer mondverzorgingsproducten waren gestolen. Ik vond het treurig om te horen dat mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank nu hun tanden niet kunnen poetsen en dacht: hier kunnen wij iets in betekenen. De volgende dag heb ik het idee met mijn collega’s van NVM-mondhygiënisten besproken en hebben we direct geschakeld met onze sponsors. Ook zij wilden hun steentje hierin bijdragen en binnen een paar dagen lagen 1.200 tubes tandpasta klaar.”, aldus Ramin Najafbagy, vice-voorzitter van NVM-mondhygiënisten. Naast dat NVM-mondhygiënisten hiermee een goede mondzorg wil stimuleren, hopen zij met deze donatie ook andere organisaties in Nederland te bewegen iets voor de kwetsbare groepen in onze samenleving te doen.

NVM-mondhygiënisten is de beroepsorganisatie voor en van mondhygiënisten in Nederland. Zij behartigt sinds 1967 de belangen van op dit moment zo’n 3.700 leden en studentleden. Mondhygiënisten zetten zich dagelijks in om problemen in de mond te voorkomen. Met als doel een leven lang een gezonde, frisse mond te realiseren voor alle inwoners van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *