Zelfstandig winkeliers gaan voor Langste kartonnen complimentenslinger

Honderden zelfstandig winkeliers vroegen vorig jaar aan hun klanten en relaties op te schrijven wat de meerwaarde van de winkel is voor hun buurt, wijk of stad. Die vraag leverde zoveel complimenten op dat de winkeliers gaan voor een GUINNESS WORLD RECORDSTM poging. Van de duizenden reacties wordt de ‘langste kartonnen-complimentenslinger’ gemaakt. Dat gebeurt op 13 september op de KNVB Campus in Zeist.

De MEERwaarde-actie is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig winkeliers met een supermarkt, foodspecialiteiten-winkel, winkel in huishoudelijke artikelen, speelgoed of kookartikelen, slijterij of drogisterij. Zelfstandig winkeliers betekenen veel voor hun buurt, wijk of stad. Bijvoorbeeld als sponsor van sportverenigingen maar ook in de ondersteuning van scholen, bejaardentehuizen en culturele instellingen. Door zich in te zetten voor de omgeving hebben de zelfstandig winkeliers een belangrijke MEERwaarde. 

Recordpoging finale
De recordpoging is de finale van de MEERwaarde campagne die het Vakcentrum vorig jaar startteVan de reacties die de winkeliers verzamelden wordt de ‘langste kartonnen-complimentenslinger’ gemaakt. 
“Duizenden klanten en relaties van onze leden hebben de MEERwaarde van de zelfstandig winkeliers onderschreven. Het grote aantal reacties geeft een totaalbeeld van heel Nederland. Overal is de waardering enorm. Een mooie opsteker voor de winkeliers. Die blijven zich immers inzetten voor hun buurt, wijk of stad. Die zijn en blijven van MEERwaarde, zo stelt Patricia Hoogstraaten, directeur van het Vakcentrum.”

Aandacht van de politiek
Volgens het Vakcentrum denken bestuurders en politici nog te weinig aan de meerwaarde van de zelfstandig winkeliers. Bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen is het belangrijk dat men rekening houdt met die zelfstandig winkeliers. In het kader van de MEERwaarde-actie zijn vele gesprekken gevoerd met lokale politici. Daarnaast spraken ook minister president Mark Rutte en staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer hun steun voor de actie uit. Ook die reacties worden in de record-slinger gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *