Utrechtse startup gaat voor gezonde concentratiepil samenwerking aan met drogisterij.net


Twee Utrechtse studenten hebben een pil ontwikkeld voor het verhogen van de concentratie. De pil met de naam FLVX moet een legaal en gezond alternatief zijn voor energieboosters zoals energiedranken die veel mensen nu gebruiken om hun concentratievermogen te verhogen. FLVX is vanaf deze week te koop via drogisterij.net.

FLVX (uitgesproken als ‘flux’) verbetert de werking van de hersenen. Dankzij deze pil krijgen de hersenen binnen 30 minuten na inname een boost die het concentratievermogen verhoogt en cognitieve prestaties verbetert.

FLVX bevat natuurlijke ingrediënten die op basis van wetenschappelijk onderzoek samengesteld zijn tot een uitgebalanceerde formule. De ingrediënten zijn geselecteerd in samenwerking met een klinisch farmacoloog, voedingsexperts en voedingssupplementen experts.

FLVX voldoet aan de regels van het Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).FLVX is de tweede pil die Klaver op de markt brengt. Eerder richtte hij het bedrijf Study Buddy op om studenten te helpen zich beter te concentreren.Uiteindelijk moet FLVX de functie van energiedrank vervangen als middel om scherper en geconcentreerder te zijn. Klaver: “Dit is een gezond en wetenschappelijk onderbouwd alternatief.”

Over FLVX
FLVX is in 2017 opgericht door Wimme Klaver en Jesse van Os. 
Klaver (1990) studeerde Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, is 
oprichter van Career Kickstart en Study Buddy, en is in 2016 genomineerd voor ‘De 
Jonge 100’, een lijst met de meest veelbelovende jongeren onder de 25 jaar. 
 Van Os (1994) studeerde Finance & Investment aan de Erasmus Universiteit en nam 
in 2017 deel aan de ‘Harvard Global Business Case Competition’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *