Unilever neemt Italiaans verzorgingsmerk Equilibra over


Unilever neemt een meerderheidsbelang van 75% in het Italiaanse verzorgingsmerk Equilibra, fabrikant van cosmetica, haar- en huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. De resterende 25% wil Unilever later overnemen.

De overname moet het bedrijf helpen om zijn positie op de Italiaanse markt te versterken. Daarnaast wil Equilibra onder de vleugels van Unilever uitbreiden naar het buitenland. Equilibra verkoopt persoonlijke verzorgingsproducten met plantaardige ingrediënten, zoals aloë, argan en amandel. Het bedrijf is bovendien naar eigen zeggen marktleider in Italië met voedingssupplementen.

Het Italiaanse bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van €35 mln. Volgens Unilever is het in zijn bestaan altijd goed winstgevend geweest, en is het de afgelopen dertig jaar steeds blijven groeien. De oprichtersfamilie blijft het bedrijf uit Turijn als een zelfstandig bedrijf binnen Unilever leiden.

De overname, die nog goedkeuring moet krijgen van mededingingsautoriteiten, past in een reeks kleinere acquisities door Unilever in de snelgroeiende en winstgevende markt van persoonlijke verzorgingsartikelen. Het Rotterdamse concern verwacht de overname in het derde kwartaal te kunnen afronden.

Bron: FD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *