Tom de Wit zegt dag! 

Hij is per 1 januari met pensioen: Tom de Wit, directeur Inkoop bij D.I.O.-drogisterijen. Drieënveertig jaar geleden trad hij in dienst bij D.I.O., toen nog van Kampen & Kaanen gelegen aan de Amsterdamse Nieuwe Herengracht. Daarmee was hij een van de grondleggers van het latere D.I.O.-drogisterijen. Nu neemt hij afscheid. 

Een terugblik
Tom kijkt terug op een bijzondere loopbaan. Als twintiger begon Tom in 1975 als magazijnmedewerker. Later werd hij commercieel directeur en de laatste jaar vervulde hij de functie van directeur Inkoop. Hij maakte vele veranderingen door, zowel binnen het familiebedrijf als in de drogisterijbranche. In de beginjaren besloeg het werkgebied D.I.O. Amsterdam en Haarlem. Een wereld van verschil met 2017; toen was D.I.O. met ca. 230 drogisterijen door heel Nederland vertegenwoordigd. 

Tom noemt als hoogtepunt zijn bijdrage aan de felbegeerde prijs ‘Beste Drogist van Nederland’. Deze verdiende D.I.O.-drogisterijen in 2016. 

Opvolging
Nadat D.I.O-drogisterijen en DA in 2017 besloten samen verder te gaan onder de DA-vlag, bleef Tom actief op de afdeling Inkoop. Vanaf januari volgt Claudia Gerth hem op. Claudia heeft twintig jaar brede ervaring in de retailbranche. Zij heeft onder andere gewerkt bij inkoop en category management, in diverse productgroepen. Tom de Wit stond mede aan de wieg van D.I.O.-drogisterijen en loodste D.I.O. succesvol door de voortdurend veranderde drogisterijwereld. De D.I.O.-organisatie is hem erg dankbaar. Hij blijft de DA-drogisterij vast en zeker vanaf de zijlijn volgen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *