Tandenborstels nu ook van planten (bioplastic) gemaakt


TIO tandenborstel en TIOMATIC opzetborstels voor de elektrische tandenborstel zijn met andere grondstoffen vervaardigd dan alle traditionele tandenborstels en opzetborstels.

Gemaakt van planten
Alle gebruikte bioplastic materialen die we voor de vervaardiging van de tandenborstels gebruiken zijn plantaardig van oorsprong. Tijdens hun groei zetten de planten CO2 om in zuivere zuurstof, wat weer leidt tot een aanzienlijk verbeterde CO2-balans zelfs als we het materiaal hergebruiken. Bovendien is het materiaal van de borstelkop biologisch afbreekbaar (volgens EN 13432), waardoor de vorming van microplastics wordt voorkomen. Naast de besparing op fossiele grondstoffen, gebruiken we geen gebruik van additieven zoals kunstmatige weekmaker, waardoor de TIO tandenborstel beter voor uw lichaam is.

Geen verpakkingsafval
De eenvoudigste manier om verspilling te voorkomen, is door deze niet te laten ontstaan. Daarom zit er alleen op het bovenste deel een hygiënische dop van een TIO tandenborstel en dit resulteert in aanzienlijke materiaalbesparing. Eenmaal uitgepakt, dient de dop als een handige reiskap en blijft uw TIO-tandenborstel hygiënisch schoon, waar u ook bent.

Vervangbare borstelkoppen
Reductie en hergebruik zijn de twee principes van afvalpreventie en dienden als richtlijn voor de ontwikkeling van de TIO-tandenborstel. De innovatieve plug-in borstel-systeem levert het een materiaalbesparing van 70% op. Het scheiden van de borstelkop en het handvat is gelijk aan ander verwisselbare tandenborstels op het mondgedeelte na. Deze voorkomt de ophoping van ziektekiemen en zorgt voor een hygiënische, schone poetservaring telkens wanneer u de borstelkop vervangt. Het handvat is herbruikbaar en heeft door de toevoeging van natuurlijke mineralen, een hoogwaardige uitstraling en smeekt om aangeraakt te worden.

Lokale productie
De TIO tandenborstels worden in Duitsland geproduceerd. Dit maakt korte transportroutes mogelijk, waardoor onnodige CO2-emissies worden vermeden. Bovendien zorgt dit voor een constante kwaliteit van hun producten en zorgt het voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

Uitstekend ontwerp
Een goed ontwerp is eerlijk, maakt een product begrijpelijk en vergemakkelijkt het gebruik ervan. Deze principes liggen ten grondslag aan het productontwerp en worden weerspiegeld in elk detail van de TIO-tandenborstel. Ondersteund door een levendig kleurenpalet, hierdoor is TIO voor iedereen een begeerd en nuttig ontwerpobject.

Bewuste navulverpakking
Ook bij de verpakking van de verwisselbare borstelkoppen, gebruiken ze uitsluitend duurzame verpakking. Alle verpakkingen zijn vrij van plastic folie`s e.d. maar hiervoor gebruiken ze recyclebare kartonnen verpakkingen gemaakt van FSC®-gecertificeerde bosbouw.

TIOMATIC
Een gedetailleerde studie door het Cochrane* Institute bewijst dat geen enkele tandenborstel de tanden zo helder polijst en ontstoken tandvlees verminderd als een roterende elektrische tandenborstel. Dit komt tot uiting in de constante groei van ongeveer 6% per jaar. Om de gebruikers van de elektronische tandenborstels een alternatief voor hun kunststof opzetborstels te bieden, hebben ze bij TIO hiervoor een biogebaseerde opzetborstel ontwikkeld.

Meer informatie: een-groenewereld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *