Smyle wint Green Quest Award 2021

Onlangs is bekend geworden dat Smyle de Green Quest Award 2021 in de wacht heeft gesleept. Het Amsterdamse bedrijf biedt plasticvrij tandenpoetsen door middel van tabs. De prijs is een initiatief van BNR Nieuwsradio en ENGIE. “We zijn erg blij met deze bevestiging voor ons product en onze aanpak. We praten heel veel over CO₂-uitstoot, maar ondertussen stikt de wereld in plastic”, zegt Almar Fernhout, een van de oprichters van Smyle.

Reductie CO₂-uitstoot en grondstoffengebruik
De afgelopen maanden werden er 31 bedrijven in Nederland geselecteerd die een bijdrage leven aan de reductie van CO₂-uitstoot en de vermindering van grondstoffengebruik. Smyle viel op door hun duurzame product, aanpak en groei door verkoop in meer dan 50 landen. Het bedrijf maakt zich hard voor plasticvrij tandenpoetsen door tandpasta aan te bieden in tabs in plaats van tubes en door de tandpasta microplasticvrij te maken.

Tabs als alternatief voor tandpasta
Wereldwijd worden jaarlijks 20 miljard plastic tandpastatubes geproduceerd. Het merendeel daarvan wordt verbrand en dat veroorzaakt CO₂-uitstoot. “Smyle heeft een prachtig alternatief ontwikkeld voor een product dat we allemaal dagelijks gebruiken: tandpasta. In plaats van de traditionele plastic tube en de tandpasta die chemische stoffen en soms ook microplastics bevat, heeft Smyle een superslimme duurzame oplossing bedacht. Het bedrijf heeft het product bovendien al aan 40. 000 klanten verkocht”, aldus juryvoorzitter Jacqueline Cramer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *