RCCS neemt duizenden transporten SecurCash over

Meldpunt Cashafhandeling ontvangt 3000 reacties 

RCCS Waardetransport in Waddinxveen neemt duizenden geldtransporten over van de begin deze week failliet verklaarde geldtransporteur SecurCash. Bij het Meldpunt Cashafhandeling, waar winkeliers en grootwinkelbedrijven terecht kunnen met vragen, hebben zich inmiddels circa 3000 ondernemers gemeld. 

Sinds het Meldpunt Cashafhandeling (www.meldpunt-cashafhandeling.nl) in de lucht is, melden zich ieder uur winkeliers die bang zijn in de problemen te komen als hun contante geld niet meer wordt opgehaald. Dankzij een noodkrediet van de banken blijven de geldtransporten van SecurCash nog tot uiterlijk eind deze maand rijden. Het meldpunt heeft voor de winkeliers een speciaal telefoonnummer geopend: 085-4884077. 

Meest voorkomende vragen winkeliers
De meest voorkomende vragen die worden gesteld bij het Meldpunt Cashafhandeling zijn: 

1. Kan ik mijn geld nog aan SecurCash meegeven?
“Ja, het geld kan wordt deze maand nog opgehaald. Er zit mogelijk een vertraging in de verwerking.” 

2. Kunnen jullie per direct wisselgeld komen leveren, want SecurCash levert dat niet meer.
“Nee, dat kan pas als u een nieuw contract heeft afgesloten met een nieuwe geldtransporteur.” 

3. Kunnen jullie het geld uit onze kluis komen ophalen?
“Nee, dat dat doen we niet. SecurCash is verantwoordelijk voor de kluizen, wij kunnen wel kluizen vervangen door de SmartSafe.” 

4. Kan ik een nieuw contract aangaan terwijl SecurCash nog niet officieel failliet is?
“Inmiddels heeft de rechtbank SecurCash wel failliet verklaard. U kunt een nieuw contract afsluiten met de nieuwe transporteur. Eind januari beginnen we met onze service.” 

5. Kunt u iets meer over RCCS Waardetransport vertellen?
“Wij zijn een snelle groeier in deze markt en we zijn marktleider met SmartSafes, de slimme kluis die uw geld telt, registreert en direct op uw bankrekening zet zodra het geld de kluis ingaat.” 

Transporten overnemen
Het meldpunt is een initiatief van RCCS Waardetransport in Waddinxveen. Dat is een van de twee partijen die gevraagd is om vanaf begin februari de duizenden geldtransporten van SecurCash over te nemen. “Wij willen alles doen om de gevolgen van dit faillissement voor retailers en consumenten zo veel mogelijk te beperken door de waardetransporten ook vanaf begin februari overeind te houden”, aldus George Rietbergen, CEO van RCCS. “We kunnen ons goed voorstellen dat het faillissement veel onzekerheid en vragen oplevert voor de Nederlandse winkeliers. Om die reden hebben we het centrale Meldpunt Cashafhandeling ingesteld om vragen te beantwoorden en de straks wegvallende transporten van SecurCash zo goed mogelijk te kunnen opvangen.”

Landelijk dekkend netwerk
RCCS Waardetransport heeft een landelijk dekkend netwerk voor het veilig ophalen en wegbrengen van contant geld. Daarnaast levert RCCS de SmartSafe, een volledig gesloten systeem waarbij contant geld na deponering in de kluis vrijwel direct op de bankrekening van de winkelier wordt gestort. Het geld in de SmartSafe is daarna het risico van de waardetransporteur die de kluis zo heeft beveiligd dat een overvaller er niets mee kan. 

Over RCCS Waardetransport en RCCS SmartSafe
RCCS biedt oplossingen voor cashafhandeling voor iedere ondernemer, groot of klein. RCCS biedt als eerste partij in de markt een slimme kluis die in staat is vals geld te detecteren, geld te tellen, geld af te storten en het geld te beschermen tegen inbraak. Het geld dat in de SmartSafe wordt gestort, staat vrijwel direct op de bankrekening van de ondernemer. RCCS biedt naast een slimme kluis ook traditioneel geld- en waardetransport aan. Met een landelijke dekking en een naam op het gebied van service en klantgerichtheid zorgt RCCS voor de professionele afvoer van contant geld en waarden. RCCS heeft inmiddels duizenden slimme kluizen verkocht. Onder andere vestigingen van Shell, HEMA, Albert Heijn, Jumbo, Sligro, Subway en Domino Pizza werken met de SmartSafe. Vanaf januari 2019 verzorgt RCCS geldtransporten voor onder andere Jumbo, Boerenbond en Pets Place.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *