Onderzoek naar invloed op roosters

Van 26 februari tot en met 23 maart komt een vragenlijst beschikbaar voor alle medewerkers in de drogisterijbranche. Met deze vragenlijst wordt antwoord gezocht op de vraag hoeveel invloed medewerkers ervaren op het roosterproces. Aanleiding hiervoor zijn afspraken in de lopende CAO Drogisterijbranche dat een onderzoek zal worden gedaan naar de zeggenschap van medewerkers over roosters en werktijden.

Medewerkers worden uitgenodigd aan dit onderzoek deel te nemen, door de vragenlijst in te vullen. Hierdoor laten zij weten hoeveel invloed zij als medewerkers ervaren op hun rooster. Om zoveel mogelijk te leren van het onderzoek, is het van belang dat zoveel mogelijk medewerkers de enquête invullen. Alleen zo wordt een zo compleet mogelijk beeld van de ervaringen van de medewerkers verkregen.

Ook aan ondernemers de vraag uw team over dit onderzoek te informeren en uw medewerkers te stimuleren de vragenlijst in te vullen. Desgewenst is bijgevoegde poster beschikbaar om uit te printen en op te hangen bij de koffietafel.

De vragenlijst is hier vinden: https://nl.surveymonkey.com/r/ZeggenschapRoosters

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk bureau Syntro, in opdracht van CAO-partijen: KNDB die de zelfstandige drogisterijen vertegenwoordigd (o.a. DA, DIO, Gezond & Wel, Erica Kruiderijen en Etos franchise), VDF die AS Watson en Etos BV vertegenwoordigd en CNV Vakmensen.

Vertrouwelijkheid
De vragenlijst staat op een externe website. De resultaten worden door adviesbureau Syntro verwerkt. Dit garandeert dat de antwoorden niet bij de werkgever belanden. Er wordt veel waarde gehecht aan privacy en Syntro zal zorgvuldig en vertrouwelijk met de antwoorden uit de vragenlijst omgaan. Daarnaast worden de gegevens anoniem opgeslagen en zijn de antwoorden niet naar een individu herleidbaar.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *