Multi-junior vernieuwde smaakformule

De eerste levensjaren zijn misschien wel de actiefste. Uw kind klautert op het klimrek, banjert door de modder, creëert de mooiste zandkastelen in de zandbak en maakt rekensommen in de schoolbanken. Een energievretend bestaan, waarbij goede nutritionele ondersteuning uitkomst biedt.

Daarom komt Vitakruid met de Multi Dag & Nacht Junior. Een uniek tweedelig concept waarbij rekening gehouden is met het bioritme van uw kind. De Multi Dag Junior geeft u bij het ontbijt en ondersteunt in energie, coördinatie en concentratie. De Multi Nacht Junior is een formule voor de nacht en draagt bij aan de fysiek en psyché.

Het gevulde toedieningsgemakkelijke lepeltje voor de dag bevat onder meer silicium (bamboe extract), de beste keuze voor de botontwikkeling van uw kind en Quatrefolic®, de nummer één folaatvorm wereldwijd! Het nachtpreparaat bevat bovendien AlphaMega3, duurzaam veganistisch omega-3 op basis van algen. Het beste supplement voor de toekomst van uw kind én onze planeet!


Multi Dag Junior

Silicium (bamboe extract)
Bamboe is een plantensoort behorend tot de grassen. Bamboestengels worden bijeen gehouden door vezelsbundels, onderbroken door knopen waaruit bladeren groeien. Ondanks dat de binnenkant hol is, zijn deze stengels erg stevig. Deze grassensoort heeft belangrijke eigenschappen die niet wijds bekend zijn. Bij allerlei gewrichtsproblemen kan bamboe verlichting geven. Men wint uit de bladeren en stengels bamboe extract rijk aan mineralen die de opname van calcium stimuleren. In het extract is ook een hoge hoeveelheid silicium aanwezig, wat ook wel kiezelzuur genoemd wordt. Tijdens de groei van bamboe haalt deze grassensoort silicium uit de grond en bouwt hiermee de stevige stengels. Bij mensen is silicium gunstig voor hun kraakbeen en draagt bij aan soepele gewrichten. Dit mineraal is daarnaast van belang voor de groei en gebruikt het lichaam als belangrijke bouwstof. Dat maakt silicium een essentiële stof voor kinderen. Ook bij botbreuken wordt dit bamboe extract ingezet. Botbreuken helen zich door middel van collageen en kraakbeenvorming op de aangedane plaats. Het is van belang dat het lichaam collageen op de juiste plek aanmaakt. Hier speelt silicium een grote rol in, het maakt namelijk prolyhydroxylase (enzym). Dit is nodig voor het synthetiseren van collageen. 

Pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P), de veiligste vorm van vitamine B6
Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Recent hebben verschillende media de veiligheid van vitamine B6 in twijfel getrokken. De gekweekte ongerustheid is echter niet van toepassing op de vitamine B6 gebruikt in de Multi Dag Junior. Er bestaan namelijk verschillende vormen van vitamine B6. In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (P-5-P). Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen door het gebruik van pyridoxaal-5-fosfaat gemeld. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt zelfs dat neuropathie door hoge doseringen B6 volledig toe te schrijven is aan pyridoxine HCl (Vrolijk et al., 2017). De vorm die in geen enkel product van Vitakruid te vinden is. De Multi Dag Junior is dus een uiterst veilige keuze voor uw kind!

Hesperidine, zeer krachtige antioxidanten
In de Multi Dag Junior formule is de rijke antioxidantenbron hesperidine opgenomen. Dit is een plantaardig nutriënt die ook wel onder de naam vitamine P bekend staat. Deze stof is te vinden in het zachte witte deel onder de schil van de citrusvrucht. Zoals de naam misschien niet doet vermoeden komt hesperidine ook voor in uien, aardappelen en boekweit. Tijdens het koken verdwijnt vitamine P jammer genoeg voor 70 tot maar liefst 90% uit onze voeding. Een aanvulling voor uw kind via de Multi Dag Junior leek ons dus geen overbodige luxe!

Quatrefolic®, de vierde generatie foliumzuur
Quatrefolic®, ook wel de vierde generatie folaat genoemd, heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van synthetische vormen van foliumzuur (Miraglia et al., 2016). Een veelzijdig nutriënt voor uw kind dat onder andere goed is voor de concentratie, het geheugen, de leerprestatie en een normale werking van het immuunsysteem. We garanderen stabiliteit door de binding met glucosaminezout in plaats van de binding aan calciumzout (de derde generatie van folaat). Bovendien moeten reguliere foliumzuurvormen eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat ze functioneel zijn voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm 5-MTHF waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren. De nummer één folaatvorm wereldwijd!


Multi Nacht Junior

Uniek concept: multivitamine en omega-3 supplement in één
Ook kindermultivitamines doen mee aan de huidige gezondheidstrend. Steeds meer supplementenaanbieders kiezen ervoor een multi in hun assortiment op te nemen voor de allerkleinsten onder ons. Naast de reguliere vitamineformules voor de telg is het raadzaam ook een omega-3 product aan te schaffen, want deze meervoudig onverzadigde vetzuren zorgen voor ondersteuning van de cognitie en de leerfunctie in de vroege levensjaren (o.a. Shulkin et al., 2016). Een aan te raden, maar prijzige combinatie. En daarom brengt Vitakruid u het unieke concept van een mutivitamine en omega-3 supplement in één! Op deze manier heeft u alles wat uw kind nodig heeft op suppletie gebied in één product. Dat is niet alleen handig, het scheelt u ook aanzienlijk in de portemonnee! Bovendien gebruiken wij een hoog geconcentreerde omega-3 op basis van algen, waardoor dit supplement veganistisch en duurzaam is.

AlphaMega3®, de veganistische omega-3 op basis van algen
AlphaMega3® is een hoogwaardige DHA bron op basis van algen, en dus veganistisch: uniek binnen de huidige markt! Daarnaast bevat een standaard dagdosering Multi Nacht Junior maar liefst 140 mg DHA (Docosahexaeenzuur), een welkome aanvulling op het voedingspatroon van de jonge spruit. DHA is namelijk het essentieelste omega-3 vetzuur met aantoonbaar ondersteunend effect op de leerprestatie en concentratie tijdens de vroege levensjaren (o.a. Shulkin et al., 2016). Onze omega 3 bestaat uit triglyceriden. Dit heeft te maken met het de manier van winning, waarbij de omega 3-moleculen zoveel mogelijk de natuurlijke vorm behouden die het lichaam het beste opneemt. Daarnaast is de Totox-waarde van belang. Dit staat voor de oxidatiewaarde van de viszuren. Viszuren kunnen namelijk ranzig worden en daarmee neemt de werkzaamheid af. De Europese richtlijn ligt op een Totox-waarde van maximaal 26, onze omega 3 heeft een waarde van maar 8,5. Hoe lager deze waarde, hoe verser de olie.

Verder spelen omega-3 vetzuren een rol in de oogfunctie, hartfunctie, bloedcirculatie, bloeddruk, vetmetabolisatie, aderfunctie en de triglyceridespiegel (o.a. Colussi et al., 2017; Dyall et al., 2015; Sun et al., 2017). Het meermaals in de prijzen gevallen Algarithm®, de ontwikkelaar van AlphaMega3®, garandeert een uitzonderlijk puur Omega-3 product met tenminste 40% DHA!

MenaQ7®, de enige gepatenteerde vitamine K2
MenaQ7® is het enige klinisch gevalideerde en gepatenteerde vitamine K2 nutriënt beschikbaar op de hedendaagse markt. Vitamine K2 in de vorm menaquinon 7 is de meest biologisch beschikbare en best opneembare vorm van vitamine K, wat optimale effectiviteit garandeert. Binnen de Multi Nacht Junior kiezen wij voor de MenaQ7® variant Natural, op basis van zonnebloemolie. Dit nutriënt komt tot stand aan de hand van een fermentatieproces met kikkererwteneiwit en Bacillus licheniformis als oorsprong. Hierdoor mogen we spreken van een nutriënt dat tenminste 96% puur is en vrij van alle allergenen, waaronder soja.

D3 & K2, voor een optimale calciumhuishouding
Vitamine D en K2 hebben gezamenlijk een essentiële rol bij het behouden van een gezonde calciumstofwisseling. Zo bevordert vitamine D de absorptie van calcium in de darmen, maar reguleert vervolgens niet waar al dat extra calcium terecht komt (van Ballegooijen et al., 2017; Kid, 2010). En in dat mankement vervult vitamine K2 juist zijn sleutelrol. Deze calciumdistributeur zorgt ervoor dat al het extra geabsorbeerde calcium op de plek terecht komt waar het functioneel is, de botten en tanden (Hauschka, 1986; Theuwissen, Smit & Vermeer, 2012). Bovendien is suppletie met de vitamines D en K2 van toegevoegde waarde voor uw kind. De kans op een vitamine D disbalans is namelijk groot door een tekort aan zonnestralen in de Benelux, maar ook een ontoereikend vitamine K2 gehalte bestaat onder ongeveer 90% van onze bevolking (Evenepoel et al., 2018).

U bent van ons gewend dat we in onze producten uitsluitend biologisch beschikbare nutriënten opnemen. De Multi Dag & Nacht Junior is geen uitzondering op deze belofte. Twee formules met de hoogst biologisch beschikbare, best opneembare en veiligste nutriënten op de hedendaagse markt. Gegarandeerde hoogwaardigheid in een maatbekertje!

Tevens hebben we een aantal trademarks aan Multi Dag & Nacht formules opgenomen. Dit zijn nutriënten van gerenommeerde, award winnende corporaties die de werkzaamheid van hun producten aantonen met rugsteun van klinisch onderzoek. Aquamin®, Quatrefolic® en MenaQ7 zijn voorbeelden van deze zogenoemde branded ingredients.

Bovendien verdient het trademark AlphaMega3® extra aandacht. Dit is een nutriënt van het meermaals in de prijzen gevallen Algarithm®, dat een uitzonderlijk puur Omega-3 product met tenminste 40% DHA garandeert. Plus, de duurzaam vervaardigden algen in dit nutriënt zijn veganistisch. Dus bovenop de belofte dat dit product een steunpilaar voor de ontwikkeling van uw kind is, garanderen we u dat we spreken van een milieubewuste samenstelling. De Multi Dag & Nacht Junior, voor de optimale bloei van kind én planeet!

Referenties

  • Van Ballegooijen, A. J., Pilz, S., Tomaschitz, A., Grübler, M. R., & Verheyen, N. (2017). The synergistic interplay between vitamins D and K for bone and cardiovascular health: A narrative review. International journal of endocrinology, 2017.
  • Colussi, G., Catena, C., Novello, M., Bertin, N., & Sechi, L. A. (2017). Impact of omega-3 polyunsaturated fatty acids on vascular function and blood pressure: relevance for cardiovascular outcomes. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, 27(3), 191-200.
  • Dyall, S. C. (2015). Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA and DHA. Frontiers in aging neuroscience, 7, 52.
  • Hauschka, P. V. (1986). Osteocalcin: the vitamin K-dependent Ca2+-binding protein of bone matrix. Pathophysiology of Haemostasis and Thrombosis, 16(3-4), 258-272.
  • Kidd, P. M. (2010). Vitamins D and K as pleiotropic nutrients: clinical importance to the skeletal and cardiovascular systems and preliminary evidence for synergy. Altern Med Rev, 15(3), 199-222.
  • Miraglia, N., Agostinetto, M., Bianchi, D., & Valoti, E. (2016). Enhanced oral bioavailability of a novel folate salt: comparison with folic acid and a calcium folate salt in a pharmacokinetic study in rats. Minerva ginecologica, 68(2), 99-105.
  • Shulkin, M. L., Pimpin, L., Bellinger, D., Kranz, S., Duggan, C., Fawzi, W., & Mozaffarian, D. (2016). Effects of omega-3 supplementation during pregnancy and youth on neurodevelopment and cognition in childhood: a systematic review and meta-analysis. The FASEB Journal, 30(1_supplement), 295-5.
  • Sun, G. Y., Simonyi, A., Fritsche, K. L., Chuang, D. Y., Hannink, M., Gu, Z., … & Beversdorf, D. Q. (2017). Docosahexaenoic acid (DHA): An essential nutrient and a nutraceutical for brain health and diseases. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids (PLEFA).
  • Theuwissen, E., Smit, E., & Vermeer, C. (2012). The role of vitamin K in soft-tissue calcification. Advances in Nutrition, 3(2), 166-173.
  • Vrolijk, M. F., Opperhuizen, A., Jansen, E. H., Hageman, G. J., Bast, A., & Haenen, G. R. (2017). The vitamin B6 paradox: supplementation with high concentrations of pyridoxine leads to decreased vitamin B6 function. Toxicology in Vitro, 44, 206-212.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *