Malaria Impact Report 2020

Wereld Malaria Dag

Wist je dat de mug het dodelijkste beestje op aarde is? De mug is verantwoordelijk voor de verspreiding van verschillende ziektes, waaronder malaria. Op jaarbasis raken naar schatting zo’n 219 miljoen mensen geïnfecteerd met malaria en deze infectieziekte eist jaarlijks ruim 409.000* doden. Vaak zijn dit kinderen van nog geen 5 jaar oud. 

Klamboes redden levens
Malaria is een tropische ziekte en heeft een grote impact op mensenlevens, levensonderhoud en de vooruitgang van landen. Deze infectieziekte betekent ook dat kinderen niet naar school kunnen gaan, gezinnen niet kunnen investeren in hun toekomst en gemeenschappen zich niet kunnen ontwikkelen. Dit alles gebeurt terwijl het een ziekte is die we kunnen voorkomen en elimineren. Het concept hiervoor klinkt simpel: als je niet gebeten wordt door een besmette mug dan kun je geen malaria krijgen. Het voorkomen van muggenbeten is daarbij letterlijk van levensbelang. De meeste mensen liggen in bed op tijden dat de malariamug actief op zoek gaat naar slachtoffers. Een (geïmpregneerde) klamboe is dan dé oplossing. 

Buy One, Give One voor een malariavrije wereld
Steeds meer bedrijven mengen zich in de strijd tegen malaria. Ook Care Plus®, die met haar Buy One Give One programma bijdraagt aan een malariavrije wereld in 2030. 1% van hun omzet gaat naar het hogere doel om de wereld malariavrij te maken. Iedereen die een Care Plus® product aanschaft, helpt daardoor mee in de strijd tegen malaria en zorgt ervoor dat Care Plus® geïmpregneerde en bedrukte klamboes kan uitdelen in malariagebieden om gezinnen te beschermen. Daarnaast ondersteunen zij andere activiteiten om malaria uit te roeien. Samen met haar partners heeft Care Plus® in het afgelopen jaar 3.300 klamboes uitgedeeld waarmee zij 13.200 mensen, waaronder 6.600 kinderen, hebben beschermd tegen malaria.

Help ook mee in de strijd tegen malaria!

Lees meer
*Bron: World Health Organization 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *