HeltiQ introduceert een aanvullend concept; Wondzorg+

Producten uit dit concept dragen bij aan de stijgende vraag naar langdurige en postoperatieve wondzorgproducten, zoals bij moeilijk sluitbare wonden of na een operatieve ingreep. Zo zorgen we ervoor dat (specifieke)wondzorg nóg toegankelijk wordt voor iedereen!

HeltiQ Hydrocolloïd Pleister
HeltiQ Hydrocolloïd Pleister is bij uitstek geschikt voor het herstellen van chronische wonden. Daarnaast kun je de pleister ook voor vele andere type wonden gebruiken zoals bij een open been, operatiewonden, schaafwonden en brandwonden (1e, 2e, en 3e graads).

De pleister sluit de wond volledig af waardoor deze geïsoleerd wordt van zuurstof. De hydrocolloïd laag neemt het wondvocht op, wat vervloeit tot een gel. Hierdoor wordt er een vochtige wondomgeving gecreëerd wat het wondherstel bevordert en versnelt.

HeltiQ Eilandpleister XXL
HeltiQ Eilandpleisters zijn grote steriele pleisters en bieden bescherming tegen vocht, vuil en bacteriën bij grotere wonden. Dankzij de speciale bovenlaag hecht de eilandpleister zich niet aan de wond. Daardoor is de eilandpleister ook geschikt om toe te passen bij grotere wonden zoals snijwonden, schaafwonden, gehechte wonden of wonden als gevolg van een operatie.

Met de introductie van de HeltiQ Eilandpleister XXL biedt HeltiQ nu eilandpleisters in vier formaten:

  • Small 7,5 x 5 cm – 8 stuks
  • Medium 8 x 10 cm – 5 stuks
  • Large 8 x 15 cm – 5 stuks
  • XXL 10 x 20 cm – 2 stuks & 2 stuks 10 x 20 cm 2 watervast

HeltiQ Netverband
HeltiQ Netverband is een zeer elastisch verband waarmee je op eenvoudige wijze een wondverband of -kompres op zijn plek houdt (fixeert). Door zijn elasticiteit en wendbaarheid past het netverband zich aan iedere lichaamsvorm aan. Je hebt bij gebruik van een netverband geen hechtpleisters of andere fixatiemiddelen nodig. Dit maakt het inspecteren van de wond of het verwisselen van het wondverband of -kompres eenvoudig.

HeltiQ Buisverband
HeltiQ Buisverband is een rondgewoven elastisch verband waarmee je op eenvoudige wijze een wondkompres of -verband fixeert door het buisverband over het ledemaat heen te schuiven. Het buisverband heeft in tegenstelling tot een netverband een dichte structuur. Dit maakt het tevens geschikt voor het beschermen van de huid bij een gipsverband of het beschermen van de kleding tegen de zalf van een zalfgaaskompres. Bij het gebruik van een buisverband zijn geen aanvullende hechtpleisters of andere fixatiemiddelen benodigd.

HeltiQ Volume Packs
Soms is het lastig kiezen welk formaat wondverzorgingsproduct je eigenlijk nodig hebt. Met HeltiQ Volume Packs heb je verschillende formaten in één verpakking. Verkrijgbaar in gaasjes, eilandpleisters, elastische fixatiewindsels en steunwindsels. Deze producten zijn geschikt ter ondersteuning bij langdurige wondzorg, met grotere inhoud en/of verschillende formaten, zodat het product geschikt is voor ieder moment van het wondherstel.

HeltiQ Wondzorg+: Voor het verzorgen, afdekken en fixeren van grote, complexe en chronische wonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *