Helft van mensen met (griep)klachten gaat toch naar buiten!

Ben je ondanks griepsymptomen toch het huis uit geweest? Dat is één van de vragen die Griepalert.nl stelt aan de bezoekers van het griepplatform om een beter inzicht te krijgen in de verspreiding van influenza-achtige symptomen.

Toch het huis uit gaan met griepklachten
Ondanks het dwingende advies om niet de deur uit te gaan met klachten zoals: hoest, keel-pijn of koorts gaat nog steeds bijna de helft van de Nederlanders het huis uit met diverse symptomen. Dit geven ruim duizend ondervraagden aan op Griepalert.nl. Ondanks de dalende trend is het zorgwekkend hoeveel mensen mét symptomen er toch nog op uit trekken.

Het aantal mensen dat zich ziekmeld neemt ook af. Dit is mogelijk te verklaren door de hoge toename in het thuiswerken sinds de ingang van de Coronamaatregelen. De noodzaak om ziek te melden neemt hierdoor wellicht af.

Hoest komt veel minder voor, diarree daarentegen veel vaker
Het aantal meldingen van diarree neemt de afgelopen maanden flink toe. Bijna de helft van de meldingen geeft aan klachten als buikloop te ervaren. Alle andere symptomen zoals keelpijn en hoest nemen flink af. In het begin van het jaar werd juist hoest verreweg het vaakst gemeld.

Ook klachten zoals een loopneus nemen sinds de start van de lente toe. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het hooikoortsseizoen. Echter worden klachten gerelateerd aan hooikoorts minder gemeld op griepalert. Over het algemeen neemt het aantal meldingen op griepalert af naarmate de zomer nadert, omdat griepklachten dan minder relevant zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *