FNV: Ook dinsdag, woensdag en vrijdag stakingen bij Etos

De mensen van de Etos-drogisterijen staken door. Na de actie van maandag in Amsterdam, leggen deze week ook winkelmedewerkers het werk neer in Amersfoort, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Haarlem, Maastricht en Utrecht.

Cindy Onvlee, bestuurder FNV Handel: ‘We hebben een mooie start gemaakt met onze staking Amsterdam vandaag, waarbij een heleboel Etos-drogisterijen in Amsterdam en omgeving de deuren moesten sluiten. Op de Dam hebben winkelmedewerkers van Etos, gesteund door collega’s van Kruidvat, Trekpleister en Holland & Barrett, duidelijk laten horen hoe ontevreden ze zijn met hun schrikbarend lage lonen en het kleine beetje extra dat hun werkgevers hen willen geven. Nu pakken we door met acties in de rest van het land.’

Medewerkers komen amper rond
De werknemers van de drogisterijreus demonstreren voor een leefbaar loon. Dat krijgen ze niet, als het aan hun werkgever ligt. Die heeft zondag een ultimatum van de FNV laten verlopen. In de drogisterijen zijn de salarissen schandalig laag. Mensen verdienen vaak het minimum of net iets erboven. Veel medewerkers komen amper rond.

Minimaal 10% erbij en minder werkdruk
Zij willen daarom dat hun lonen structureel gaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Dat komt neer op een verhoging van minimaal 10% per januari 2023. Het laatste bod van de werkgevers is 3%. Verder moet de werkdruk omlaag.

Onrust in de hele winkelstraat
Het is onrustig in de hele winkelstraat. Naast de medewerkers van de drogisterijen roepen ook de mensen bij de Bijenkorf, Hema, Albert Heijn en de ANWB-winkels steeds harder om betere salarissen. Bij de Bijenkorf wordt op 23 en 24 december in het hele land gestaakt.

10.000 werknemers
In de drogisterijbranche werken zo’n 10.000 mensen.


Stakingsdagen

Dinsdag 20 december
Amersfoort, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Utrecht
10.00 – 12.00 uur: Demonstratie op de Varkensmarkt in Amersfoort.

Woensdag 21 december
Haarlem
10.00 – 12.00 uur: Demonstratie op de Grote Markt in Haarlem.

Vrijdag 23 december
Maastricht
10.00 – 12.00 uur: Demonstratie op De Kleine Staat in Maastricht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *