De magische kracht van actieve zuurstof

Voor een nieuwe revolutie in gezonde mondverzorging!

Met een gebalanceerde voeding en een gezonde levensstijl doe je er alles aan om fit en vitaal te blijven. Een goede gezondheid begint echter ín de mond. De juiste mondverzorgingsproducten zijn van essentieel belang om mond- en tandvleesproblemen te helpen voorkomen. blue®m heeft hiervoor een innovatieve lijn met producten ontwikkeld om daarbij te helpen. Het geheim? De langzame afgifte van actieve zuurstof en de synergetische werking van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten zoals honing en lactoferrine!

In onze mond leven maar liefst 80 miljoen bacteriën, die regelmatig leiden tot diverse mondproblemen. Veel voorkomende problemen zijn ontstoken- of terugtrekkend tandvlees, een slechte adem, pijn rondom implantaten en aften. blue®m heeft een unieke formule samengesteld waarmee de mondflora heel doelgericht wordt verbeterd en problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen.  

Dutch design van een man met een missie
Achter elk bedrijf zit een verhaal, maar voor blue®m is het veel meer dan dat. Het merk is ontstaan dankzij een heel gedreven man met een bijzondere missie. Kaakchirurg Peter Blijdorp* wilde maar één ding voor zijn patiënten: met zo weinig mogelijk pijn een zo snel mogelijk herstel realiseren. Hiervoor ging hij op zoek naar een andere, nieuwe manier van tandheelkunde bedrijven. Mondverzorging kon en vooral moest anders volgens hem, op een manier die niet ongezond, onnatuurlijk of agressief was, maar juist vriendelijk voor het lichaam. Met meer dan 25 jaar ervaring als kaakchirurg en implantoloog,raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het vinden van de juiste manier om het genezingsproces van wonden rondom implantaten in de mond te versnellen en om zijn patiënten daarmee te helpen. 

*Dr. Peter Blijdorp is een autoriteit op het gebied van de implantologie. Hij heeft talloze implantaten geplaatst en al zijn patiënten intensief begeleid zowel voor, tijdens als na de behandelingen. Ook heeft hij meer dan 50 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan op het gebied van o.a. implantologie en sinus lifting. Daarnaast heeft hij vele nieuwe operatietechnieken ontwikkeld.

De magie van actieve zuurstof
Blijdorp ontdekte de kracht en de heilzame werking van zuurstof, puur en lichaamseigen. Hij zag de positieve werking ervan op het herstel en onderhoud van zowel tandvlees, gezonde tanden, als implantaten. Hij ontwikkelde een formule met zuurstof en wist vrijwel meteen intuïtief dat hij hiermee het verschil voor zijn patiënten kon gaan maken. Hij zag dat wonden hiermee sneller herstelden en dat het tandvlees veel rustiger was dan normaal. Het was bijna magisch. Peter Blijdorp werd een echte zuurstofmissionaris. Hij verzamelde een groep mensen om zich heen die zijn enthousiasme deelden, waaronder zijn zoon Johan en Fokke Jan Middendorp. Samen ontwikkelden ze vanuit de filosofie van Blijdorp een productlijn en noemden dit ‘Blue Magic’, ingekort tot blue®m, wat staat voor een gezond alternatief en een totaal nieuwe revolutie in mondverzorging. Hét grote geheim van de blue®m-producten? Actieve zuurstof die langzaam en heel lokaal vrijkomt en daardoor zeer geconcentreerd werkt.  

Heilzame honing
Het merendeel van de mondverzorgingsproducten van blue®m bevat honing. Dit is iets wat wellicht tegenstrijdig lijkt, aangezien honing een soort suiker is en suiker veroorzaakt immers cariës, oftewel gaatjes in de tanden en kiezen. Waarom blue®m dan toch honing gebruikt? Voor de zuurstof en de heilzame eigenschappen. Honing bevat het enzym ‘glucose-oxidase’. Zodra dit contact komt met speeksel of wondvocht komt er waterstofperoxide vrij, dat gelijk als zuurstof wordt opgenomen door het lichaam. Waterstofperoxide heeft een bacteriegroei remmende werking. Omdat er in honing verschillende flavonoïden aanwezig zijn, werkt de waterstofperoxide in honing nog veel effectiever.De aanwezige glucose in honing wordt hierbij volledig omgezet, waardoor er geen risico meer bestaat op cariësvorming. De conditie van het tandvlees wordt hiermee op een krachtige wijze bevorderd.

blue®m, dé nieuwe standaard bij mond- en tandvleesproblemen
Om de mond en het lichaam gezond te houden, is een dagelijkse optimale mondverzorging onmisbaar. Veel mensen hebben mond- en tandvleesproblemen en blue®m pakt deze doelgericht aan middels producten op basis van zuivere ingrediënten zoals zuurstof, honing en lactoferrine (een ontstekingsremmend eiwit). De medische wetenschap weet het al lang: waar zuurstof is, zijn geen slechte bacteriën. Blue®m heeft naast cosmetische producten ook een tweetal medische hulpmiddelen die gebruikt worden door mensen met aften, parodontitis, peri-implantitis of met wonden in de mond (bijvoorbeeld na implantatie, extractie, chemo-/radiotherapie of door een slecht passend kunstgebit). Ook voor mensen zonder mondproblemen vormen de producten van blue®m de ideale dagelijkse mondverzorging, om tanden en tandvlees langdurig in optimale conditie te houden.

Lichaamsvriendelijk en zacht, met een totaal nieuwe poetsbeleving
De producten van blue®m zijn lichaamsvriendelijk en zacht voor de tere weefsels in de mond. Het poetsen van de tanden met de tandpasta van blue®m is totaal anders dan met andere tandpasta’s. De unieke, relatief vloeibare textuur van de blue®m tandpasta zakt diep in de tandenborstel, waardoor de haren van de tandenborstel beter hun werk doen. Het poetsen geeft een aangenaam tintelend gevoel. De tanden voelen met de tong heel glad aan, zonder gebruik te maken van schurende bestanddelen. De mondflora komt en blijft in balans wat de algehele gezondheid van het lichaam ten goede komt. De witmakende bijwerking is mooi meegenomen en zorgt voor een opvallend stralend gebit. 

Voortdurend onderzoek en wereldwijde enthousiaste gebruikers
Het innovatielab van blue®m is continu bezig met productontwikkeling om mensen nóg beter te kunnen helpen met hun mondverzorging. Onderzoek heeft reeds aangetoond dat de producten net zo effectief zijn als chloorhexidine, maar dan zónder de slechte bijwerkingen. In meer dan 40 landen zijn inmiddels enthousiaste blue®m-gebruikers te vinden. De producten hebben reeds diverse consumentenprijzen gewonnen. De blue®m Fluoridevrije Tandpasta is door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2017/2018. Het blue®m Mondwater is door consumenten verkozen tot beste product van het jaar 2018/2019. 

Ook bekende Nederlanders zijn enthousiast over de producten van blue®m: Arie Boomsma: “Onze favoriete tandpasta? Wij poetsen het liefst met blue®m: een super fijne tandpasta met actieve zuurstof als geheim ingrediënt”. Vivian Reijs: “Als je eenmaal begint, raak je verslaafd aan het schone en zuivere gevoel”. Ralph Moorman: “blue®m is mijn favoriet! De tandpasta die ik al meer dan een jaar gebruik en die een goede werking heeft op het tandvlees”. 

Het productassortiment
Het productassortiment van blue®m bestaat uit 10 unieke mondverzorgingsproducten, verdeeld over de volgende drie categorieën: 

Oxygen for health:

  • blue®m Fluoridevrije Tandpasta, €12,50/75 ml 
  • blue®m Tandpasta met calcium fluoride, €12,50/75 ml 
  • blue®m Mondwater, €14,95/500 ml 
  • blue®m Oral Foam, €14,95/100 ml 
  • blue®m Mondspray, € 5,95/15 ml 
  • blue®m Oral Gel (medisch hulpmiddel), € 21,36/15 ml 
  • blue®m Oxygen Fluid (medisch hulpmiddel), € 24,95/500 ml 

Supplements for health:

  • blue®m Teeth & Bone formula (voedingssupplement), € 49,95/90 capsules

Essentials for health:

  • blue®m Tandenborstel, extra zacht , € 9,95/3 stuks
  • blue®m Oral Gel Applicator, € 9,95/3 stuks 

* prijzen zijn consumenten adviesprijzen inclusief BTW

Distributie, verkoopadressen en meer informatie:
De blue®m-producten worden op de markt gebracht door Bluem Europe BV uit Zwolle en zijn  verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten en apotheken. 

Voor consumenten zijn de producten tevens verkrijgbaar via de website met webshop: https://www.bluemcare.com/nl/

Voor meer informatie over de producten en het gebruik daarvan kan de consument contact opnemen met de klantenservice van blue®m via e-mail: info@bluemcare.com, telefoonnummer: 085-3031149 of kijken op de website: https://www.bluemcare.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *