Het ‘Buik Event’ van het goede doel ‘All You Need Is Health’


Eerste informatieve presentatieavond het ‘Buik Event’ op donderdag 18 januari 2018 

Reeks bijzondere events met medische vraagstellingen, interdisciplinair en modern belicht” 

We beleven op donderdag 18 januari 2018 een bijzondere primeur! Op deze avond zal het eerste event plaatsvinden van een reeks informatieve presentatieavonden waarin medische onderwerpen prikkelend, sprankelend en modern, interdisciplinair belicht worden. Dit zal plaatsvinden in de vorm van een reeks informatieve presentaties als onderdeel van het goede doel ‘All You Need Is Health’.

Goede Doel ‘All You Need Is Health’
Het goede doel ‘All You Need is Health’ viert hiermee zijn eerste officiële actie ter ‘preventie van degeneratieve welvaartziekten’, waarvoor zich dit goede doel inzet. Oprichtster en initiator tandarts en onderneemster Eva Muller uit Laren is dit goede doel in 2017 gestart omdat “Preventie niet alleen de basis is van een gezond, gelukkig leven maar zeker in een tijd als vandaag meer en meer noodzakelijk is als aanvulling op de moderne zorg.” Als tandarts weet ik als geen ander hoeveel invloed niet alleen mondgezondheid maar bv ook voeding heeft op het samenspel van je algemene gezondheid.

Buik Event
Een viertal medici, paramedici en ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal doen over hun ervaringen, vakgebied, kennis en wetenschappelijke achtergronden over de buikgezondheid. Tevens verhalen en ervaringen over het leven met een darmziekte/ darmkanker. Ons hele leven, ver voor onze geboorte, spelen onze darmen een belangrijke rol in relatie tot de algehele, mentale en fysieke gezondheid.

Boekpresentaties ‘De Kinderbuik en co’ en ‘Buikgevoel’
Dr. Judith Deckers-Kocken, kinderarts voor maag-, darm-, leverziekten (MDL), initiatiefnemer en oprichter van Kinderbuik & Co. zal haar ervaring en kunde, die zij beschrijft in haar boek ‘Kinderbuik’, met ons delen en vertellen wat zij uit haar perspectief als kinderarts specifiek over de kinderbuik heeft ervaren. Suzanne Bos, ervaringsdeskundige en auteur van het boek: ‘Buikgevoel’ weet als geen ander wat het betekent om met buikklachten te leven. Ze kreeg op haar 21e darmkanker en heeft in de loop der jaren geleerd hoe ze haar darmen tot rust krijgt. In haar boek vertelt ze haar verhaal en geeft ze ook informatie over de darmen, darmaandoeningen, ontspanning, voeding en de wetenschappelijke achtergrond achter het buikgevoel.

Interdisciplinaire interactie prikkelt ‘buikgevoel’
Sacha Prins, osteopaat en opleidster, zal de buik en buikklachten vanuit haar eigen visie presenteren en belichten. Wat de buik in de osteopathie voor rol speelt in het geheel van lichamelijk, mentaal en het fysiek functioneren. Ten slotte zal Erik Alexander Richter, Psychisch Neurologisch Immunoloog, zijn verhaal doen over de buik en de algehele gezondheid en de preventie hiervan. De verschillende invalshoeken en ervaringsspectra van deze avond zijn bedoeld om de diverse aspecten van de buikgezondheid zodanig te belichten dat het voor de luisteraar informatief en interessant is. Er zullen handvatten worden aangereikt, begrip worden gecreëerd en er zullen verschillende mogelijke oplossingen worden aangedragen. Het is de bedoeling dat een ieders ‘buikgevoel’ wordt geprikkeld en de ‘Sparkle van levenslust’ zijn ruimte krijgt. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers, sponsoring, donaties en giften. De organisatie dankt iedereen die deze avond mogelijk maakt.

Voor meer informatie: www.allyounity.com/business-club/evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *