Bonus voor drogisterijmedewerkers die zich (blijven) ontwikkelen

Drogisterijmedewerkers die dit jaar of in 2020 met succes een training of cursus afronden, komen in aanmerking voor een bonus van 60 euro. De cursus of training hoeft niet persé raakvlakken te hebben met de drogisterijbranche.

Als het maar vaardigheden oplevert om het werk beter te kunnen doen en/ of bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Dit is de kern van het project Zorgdatjebijleertdat het personeel in de branche wil stimuleren zich te blijven ontwikkelen. Om voor het bedrag in aanmerking te komen moeten de medewerkers hun gegevens invoeren op de website www.zorgdatjebijleert.nlen een factuur of certificaat als bewijs uploaden. Aansluitend krijgen zij de bonus op hun rekening gestort.

In de drogisterijbranche is grote behoefte aan deskundige en goed gekwalificeerde medewerkers. Het Sociaal Fonds speelt een belangrijke rol in het stimuleren van duurzame inzetbaarheid en scholing van het personeel. Het Fonds houdt op termijn echter op te bestaan, waardoor er nu middels diverse projecten extra wordt ingezet op ondersteunende activiteiten. Zorgdatjebijleertis een van deze projecten. Overigens is er binnen dit project ook geld beschikbaar, zij het beperkt, voor enkele volledige omscholingsstrajecten inclusief coaching. Youfit@retail zal hiervoor worden ingezet. 

De initiatiefnemers FNV en CNV hebben de voorlichtingscampagne rond de “studiebonus” toevertrouwd aan FHKN dat zich al meer dan 100 jaar inzet voor vakmanschap in de detailhandel. FHKN verzorgt online trainingen – onder meer over veilig werken in de winkel – en beschikt over een promotieteam dat winkels bezoekt om het personeel voor te lichten over mogelijkheden die kunnen bijdragen aan het vergroten van hun vakmanschap.

Het promotieteam van FHKN bezoekt het komende jaar enkele honderden drogisterijen verspreid door het land om zo een veelvoud aan drogisterijmedewerkers te kunnen bereiken. Zij zullen met folders en flyers en in persoonlijke gesprekken worden aangespoord zich te blijven ontwikkelen, om zo tevens in aanmerking te komen voor de aantrekkelijke bonus.

Meer informatie is te vinden op www.FHKN.nl en/of www.zorgdatjebijleert.nl.

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *