Biotona Bio Pure MCT olie: slimme energiebron

Het Biotona assortiment is verrijkt met Biotona Bio Pure MCT olie. MCT staat voor Medium Chain Triglycerides ofwel middellange keten triglyceriden. Biotona Bio Pure MCT olie is van biologische herkomst en bestaat uit de vetzuren caprylzuur (60%) en caprinezuur (40%), uit kokosnoten. Deze vetzuren leveren snel energie en worden nauwelijks als vet opgeslagen. Deze neutrale spijsolie is ideaal voor sporters, maar ook heel geschikt voor mensen die willen afvallen en die gezond willen leven.

SCHERP EN ENERGIEK
Door MCT’s aan je voeding toe te voegen, heb je de beschikking over een slimme energiebron. MCT’s worden namelijk sneller omgezet in zogenaamde ketonen dan andere verzadigde vetten omdat ze gemakkelijk uiteenvallen en supersnel in de lever terecht komen. Die ketonen functioneren als suikervervangers. Ze zijn hierdoor onder andere ideaal voor een koolhydraatvrij- of keto-dieet (waarbij het verbranden van vetten in plaats van koolhydraten de sleutel is). Ketonen zijn ook een ideale brandstof voor de hersenen omdat ze als energiebron zo snel beschikbaar zijn. Dit heeft een positief effect op de werking van je brein.

BLOEDSUIKERSPIEGEL
Nog een positief effect van MCT’s is dat ze de bloedsuikerspiegel stabieler houden omdat ze geen insulinepieken veroorzaken zoals je wel bij de consumptie van suikers of koolhydraten hebt. Zonder suikerdip ontstaat er ook minder hongergevoel en neiging tot snacken. Ideaal dus voor de ‘grazers’ onder ons die hun levensstijl willen verbeteren. De gehele stofwisseling heeft baat bij Biotona Bio Pure MCT olie want ook een gezonde darmflora is een van de gezondheidsvoordelen.

VAN KOFFIE TOT IN DE SALADE
Biotona Bio Pure MCT olie is reukloos, bevat geen suiker of zuivel, is glutenvrij en is niet gemaakt met palmolie, Je gebruikt Biotona MCT-olie als fluweelzachte toevoeging aan dranken, als olie op de salade, in shakes en smoothies of in je breakfast bowl. Je kunt de olie ook toevoegen aan warme dranken en gerechten. Verhitten in een pan om te bakken of wokken is geen goed idee omdat de olie bij hoge temperaturen zijn gezondheidsvoordelen verliest en wanneer een olie verhit wordt boven zijn rookpunt kunnen er schadelijke stoffen gevormd worden.

De eerste week wordt 5 ml per dag aangeraden, daarna kan naar believen een aantal doses van 15 ml per dag worden gebruikt (een maatbekertje wordt bij de fles geleverd).

TOPKWALITEIT
Biotona zou Biotona niet zijn als zijn Pure MCT-olie niet van de hoogste kwaliteit was! Er komt bij de productie geen enkel chemisch proces aan te pas. De biologische en vegan certificaties houden niet simpelweg in dat de kokosnoten uit Sri Lanka biologisch zijn en het product geen dierlijke vetten bevat. Het basisproduct is een koudgeperste virgin kokosolie, wat lang niet altijd het geval is bij massaproductie, waar ook nog eens gebruik wordt gemaakt van chemische processen om MCT’s te verkrijgen. Ook verzekert Biotona dat er geen apen worden ingezet om de kokosnoten te plukken. Bij goedkopere grootschalig geproduceerde kokosproducten is dit helaas vaak wel het geval!

Adviesprijs: € 24,49 (500 ml)

Kijk voor meer informatie en recepten hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *