Italiaans pannenkoekenfeest

Pannenkoekentaart Nocciolata © Alexandre Bibaut

Speltpannenkoeken, American pancakes, Franse crêpes, havermout-, bananenpannenkoekjes of de vertrouwde Hollandse pannenkoek. Ze worden allemaal nóg lekkerder met het beste beleg.

Een op de drie Nederlanders eet minstens één keer per maand pannenkoeken. Een pannenkoek doet het immers altijd goed. Op een kinderfeest, ter ere van de eerste voorjaarslunch buiten, op nationale pannenkoekdag (18 maart) of als moeder- of vaderdagontbijt! Maar hoe maak je de allerlekkerste pannenkoek? Een paar tips. Om te beginnen gebruik je de beste, verse ingrediënten. Haal het meel voor het mixen door een zeef om vervelende klontjes te voorkomen. Gebruik een grote garde en mix niet te lang als je van luchtige pannenkoeken houdt. Laat het beslag nog zo’n half uur rusten en bak de pannenkoeken dan in een goed hete pan.

Festa dei pancake
Is het gelukt om een stapel heerlijke, zachte pannenkoeken met zo’n lekker knapperig randje te maken, dan volgt de laatste en belangrijkste stap: de toppings! De meeste Nederlanders (81%) eten hun pannenkoek het liefst met stroop; 68% met poedersuiker. Dat mag wel wat avontuurlijker, met meer smaken én waardevolle voedingsstoffen. 

Maak er bijvoorbeeld eens een echt Italiaans pannenkoekenfeestje van! Zet naast de pannenkoekenstapel een aantal potjes Fiordifrutta, Nocciolata en Mielbio op tafel en laat iedereen zijn favoriete smaken eruit lepelen. Zoveel pannenkoeken, zoveel smaken, dus de mini verpakkingen Fiordifrutta en Mielbio met drie verschillende potjes van 25g of drie keer Nocciolata zijn echte aanraders.

Fiordifrutta
Fruitspreads gemaakt van drie pure ingrediënten: 100% biologisch fruit van de beste kwaliteit, biologisch appelsap en natuurlijk pectine uit fruit. Er worden dus geen geraffineerde suikers, conserveermiddelen, aroma’s en kleurstoffen toegevoegd. In totaal zijn er in Nederland 23 smaken verkrijgbaar, van Wilde blauwe bosbessen tot Rozenbottels en van Kersen tot Abrikozen en perziken met basilicum. Kies verschillende kleuren voor een vrolijk pannenkoekenfeest!

Flensjes Fiordifrutta Mielbio © Chiara Rozza

Nocciolata
Een verleidelijke, biologische chocolade-hazelnootpasta zonder palmolie en glutenvrij, gemaakt van topkwaliteit hazelnoten, Trinitario-cacao en natuurlijk vanille-extract. Verkrijgbaar in vier smaken: Nocciolata, de niet te missen klassieker; Nocciolata Bianca zonder cacao voor echte hazelnootfans; Nocciolata Zonder Melk voor chocoholics; en de nieuwste variant: Nocciolata Crunchy, met geroosterde stukjes hazelnoot, een verrassend krokantje op een zachte pannenkoek.

Pannenkoeken Nocciolata Crunchy © Michela Festa

Mielbio
Pure, biologische, 100% Italiaanse single origin honing, die ‘raw’ genoemd mag worden omdat deze op kamertemperatuur, onverwarmd verwerkt wordt. Zo worden de waardevolle voedingsstoffen behouden en smaakt Mielbio alsof hij net uit de bijenkorf komt. De honing is er in vloeibare en romige varianten en mono- en multiflorale soorten. Mielbio Honing uit de Alpen, Citroen, Wilde Veldbloemen, Boshoning, Sinaasappel en Lindebloesem zijn in Nederland verkrijgbaar. Een lekkere variant op stroop.

Flensjes Mielbio Citroen

Duurzaam DNA
Al deze producten worden gemaakt door Rigoni di Asiago. Dit Italiaanse familiebedrijf bestaat al bijna 100 jaar en groeit nog steeds, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Rigoni di Asiago werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water. Ook leveren ze ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad.

Voor meer informatie: www.rigonidiasiago.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *